Ontstaan:

Was het in 1974? Of was het vroeger,niemand die ons zal tegenspreken als we zeggen dat het rond die tijd was,wij denken rond pasen 1974.André Ternest,Kamiel De Mol en André Oosterlinck zetten de eerste stappen in de richting van de groene tafel.2 mensen van Patro(nu hamme) kwamen op een feestvergadering een demonstratie geven.Kamiel was bereid om zich achter het project te zetten als stuwende kracht en dat heeft hij gedaan.Een tafel in de huur van Raf De Bleser(ex-schoenverkoper in de hoogstraat)en weg waren wij.AL gauw waren er een paar spelende leden,Dynamica Waasmunster was geboren!

Een paar weken nadien werd Dynamica dendermonde opgericht,en het was Waasmunster die daar ook het legendarische paard voor de kar spande,daardoor kreeg Waasmunster niet alleen bekendheid,maar ook veel spelers over de vloer en dan vooral buiten Waasmunster.Dynamica dendermonde bestond vooral uit minder-valide spelers want Dynamica heeft nooit onderscheid gemaakt tussen minder-valide spelers en valide spelers.Dynamica dendermonde kreeg va de rotary club van dendermonde een paar spiksplinternieuwe tafels die broodnodig waren voor het grote aantal spelers.

Ook in Hamme ging Dynamica 1 dag per week oefenen,kwestie om daar ook een club uit de grond te stampen,maar eigenlijk om Lowie Waterschoot een plezier te doen.Het heeft dan ook niet lang geduurdof het was gedaan met in Hamme te oefenen.

Kamiel was ondertussen al bezig met een competitie te voeren,er was totaal nog geen sprake van de KVKT,juist weten we niet hoe de vork aan de steel zat maar Kamiel speelde met een vijftal anderen. Al maakten ze niet veel punten, ze hadden veel plezier.

Doordat Dynamica dendermonde aangesloten was bij de nationale federatie voor gehandicapten kwamen wij in contact met andere ploegen en sporten,vele trofeeën werden hier gehaald.Zo leerden we de tornooi-vorm kennen.Het was dan ook niet te verwonderen dat Dynamica in 1975 haar eerste tornooi organiseerde. De gastploeg was Sint-Niklaas,nog altijd een trouwe bezoeker van ons jaarlijks tornooi wat meestal op de eerste zaterdag van september doorgaat.

Ondertussen waren er al meerdere valide spelers aangesloten en de boel draaide zoals het hoorde.Een paar jaar later zouden hun kinderen groot worden en onze plaats,letterlijk en figuurlijk overnemen en de club runnen zoals we Dynamica de dag van vandaag kennen.